Özel Gmail iletilerinizin üçüncü taraflarca okunması nasıl engellenir? - herevde.net

Özel Gmail iletilerinizin üçüncü taraflarca okunması nasıl engellenir?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu gün gelen haber deprem etkisi yaratmıştı. Ancak gelin görün ki son zamanlarda bu durum iyiden iyiye ihlal edilmeye başlandı.

Bizler her ne kadar gizliliğimize ve bilgilerimizin güvenliğine dikkat etsek de gelişen teknoloji ile bu durum ayaklar altına düşmeye başladı. Muhtemelen hepinizin bildiği üzere, Google ve Facebook gibi şirketler de bu konuda oldukça fazla eleştiri alıyor. Öyle ki son günlerde Facebook’un yatak odanızda olanları dahi bildiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Gmail ilk kez 2004 yılında kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar bu konuda endişeliydiler çünkü Google, e-posta içeriğine göre ilgili, kişiselleştirilmiş reklamları kullanıcılara sunabilmek için gelen iletileri tarıyordu.

Özellik, bir yıl önce , gizlilik savunucuları tarafından memnuniyetle karşılanan bir hareketle düştü , ancak üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin çalışanları özel mesajlarınızı okuyor olabilir.

Google, kullanıcıların üçüncü taraf hizmetlerini hesaplarına bağlamasına olanak tanır ve burada sorunlar ortaya çıkar. Uygulamalar, “e-postanızı okuma, gönderme, silme ve yönetme” yeteneği dahil olmak üzere belirli izinler ister.

The Wall Street Journal geliştiriciler bir dizi konuştu ve mesajların “binlerce” Google değil mükemmel para cezası ve politikaları tarafından izin diyor şey, algoritmalar tarafından değil çalışanlar tarafından okunan edildiğini gördük.

İletilerinizi okuyan üçüncü taraflar hakkında endişeleriniz varsa, Google’ın Güvenlik Kontrolüsayfasını ziyaret ederek bunu durdurabilirsiniz . Bu, hesabınıza hangi uygulamaları bağladığınızı gösterir ve iletilerinizin içeriğini paylaşmak istemediğinizi iptal etmenize olanak tanır.

Share.

About Author