Arama Motorları - herevde.net

Arama Motorları

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’de en çok kullanılan arama motorları ve arama motorları hakkında ufak bilgilendirmeler.

GOOGLE

Dünyada en çok kullanılan arama motorudur. 1998’de kurulmuştur. Başlangıçta BackRub adlı bir tez çalışması olarak ortaya çıkan Google, günümüzde milyarlarca kullanıcıya sahiptir. Arama motoru piyasasında pazar payının %65.6′sına sahiptir. Geliştirilen algoritmalar ve güncellemeler ile arama kriterleri ve kategori ayarları değiştirilen Google, SEO kriterlerinin de şekillenmesini sağlayan en önemli etmendir.

Yandex

Google’dan sonra özellikle Rusya ve Rusça konuşulan bölgeler ve de Türkiye için en çok tercih edilen arama motorlarının başında gelmektedir. Google gibi benzer teknolojiye sahip olup, Yandex de tıpkı Google gibi özel arama imkanı sunmaktadır. Milyonlarca Yandex özel arama motoru kullanan site mevcuttur. En güzel özelliği ise hiti değil, içeriği güçlü olan sitelere öncelik veriyor olmasıdır.

BİNG

Microsoft tarafından geliştirilen bir arama motorudur. Haziran 2009 tarihinde “beta” (deneme) aşamasıyla hizmete sunulmuştur. Türkçe dahil 58 dilde kullanılabilmektedir. Web sitelerinin alt başlıklarla desteklenmesini sağlar.

YAHOO!

1995 yılında kurulmuştur. Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulmuş bir portaldır. Günde 7 milyar sayfa gösterimiyle dünyanın en çok ziyaret edilen 4. sitesidir. E-mail hizmetlerinin yanında, iş arama olanakları, borsa endeksi ve hisse senedi bilgileri, haber takibi ve oyun ile müzik dinleme olanakları da sunmaktadır.

ASK.COM

Ask Jeeves, Garrett Gruener ve David Warthen tarafından 1996 yılında Kaliforniya’da kurulan arama motorudur. İlk kurulduğunda 100 editörle, sonrasında 10 editör ile hizmet sunan arama motoru, en güvenilir uygulamalardan biridir. İlk sonuçlar editörlerden ikincil olanlar ise sitenin yan botu olan Teoma’dan alınır.

AOL

ABD’nin ve dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı olan America OnLine’ın markasıdır. Ayrıca arama motoru, anında mesajlaşma, AIM, e-posta gibi hizmetleri de bulunmaktadır.

Share.

About Author

Leave A Reply