Milli yazılımdan ilk mesaj geldi: "Merhaba tarihi an" - herevde.net

Milli yazılımdan ilk mesaj geldi: “Merhaba tarihi an”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milli savunma sanayinde yazılım alanında çalışan MilSOFT’un geliştirdiği milli yazılım Link-M ilk mesajını kamuoyu ile paylaştı.

MilSOFT, sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme amaçlarıyla kurulan bir şirket olarak 20 yıldır savunma sanayisine hizmet vermektedir. Belki bir çoğumuz MilSOFT ilk kez duyuyor olabiliriz ama 20 yıldır savunma sanayisinde kaliteli ve güven dolu bir hizmet vermektedir.

MilSOFT’un çalışmalarının büyük bir kısmı, “taktik data linkler ve mesajlaşma” üzerine yoğunlaşıyor. Askeri operasyonlarda önemli yazılımlar ile hizmet veren MilSOFT, sadece sözlü değil yazılı emirlerin ve belgelerin, hatta görüntülerin hızlı bir şekilde iletilmesini sağlıyor.

Milli yazılımdan ilk mesaj geldi: "Merhaba tarihi an"

Milli yazılımdan ilk mesaj geldi: “Merhaba tarihi an”

Milli yazılım Link-M ilk mesajını yayınladı!

20 yılı aşkın süredir savunma sanayisine özgün çözümler üretmeyi başaran MilSOFT geliştirmiş olduğu milli yazılım Link-M ile birlikte, yeniden adından söz ettirdi.Daha önceden NATO için Link-11, Link-16 ve Link-22 adlı yazılımları geliştirmiş olan MilSOFT, 2009‘dan bu zaman kadar, bu taktik veri linklerini gemi, deniz altı gibi platformlara entegre ediyor.

NATO tarafından da kullanılan bu yazılımlar oldukça büyük bir başarıya imza attı ve şimdi MilSOFT milli yazılım Link-M ile karşımıza çıkıyor. NATO standartlarına uygun olarak geliştirilen Link-11, Link-16 ve Link-22‘de öğrenilen bilgi birikimlerinden yararlanan MilSOFT, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile birlikte, yerli yazılım Link-M‘yi geliştirmeyi başardı.

Milli yazılım Link-M İlk mesajı : ” Merhaba tarihi an!”

Bugün çıkan haberlere göre MilSOFT tarafından geliştirilen Link-M tarafınca ilk mesajda kamuoyuna paylaşıldı. Söz konusu yazılımın ilk mesajı ise ‘‘Merhaba tarihi an!” oldu. Resmi verilere göre, MilSOFT’un aynı zamanda geliştirmiş olduğu taktik veri linkleri sayesinde dünyadaki sayılı şirketlerin arasında bulunduğunu da özellikle belirtelim.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/milli-yazilimdan-ilk-mesaj-merhaba-tarihi-an-41078784

Share.

About Author

Leave A Reply