Yerli Akıllı Telefon Üreticisi General Mobile Dünya Markası Olma Yolunda

Yerli Akıllı Telefon Üreticisi General Mobile Dünya Markası Olma Yolunda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin gurur kaynağı olan bir kaç akıllı telefon üreticilerinden biri olan General Mobile, şimdi bir dünya markası olmak için elinden geleni yapıyor.

Son günlerde iPhone ve ABD ürünlerine boykot çağrısı sonrasında, ülkemizde yerli üretim yapan telefon firmaları ilgi çok fazla artı. General Mobile Başkanı Yaman “Türkiye yerli üretim ile bölgesinin teknoloji üssü olacak” dedi.

ABD ile yaşanan kriz ve dolar kuru üzerinde yaşanan dalgalanmalar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli ve yerli akıllı telefon üreticilerine destek olunmasını istemişti. Ülkemizde yerli ve milli üretim yapan birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalara destek çıkalım açıklaması sonrası üreticiler çeşitli atılımlarda bulundular.

Yerli Akıllı Telefon Üreticisi General Mobile Dünya Markası Olma YolundaYerli Akıllı Telefon Üreticisi General Mobile Dünya Markası Olma Yolunda



Yerli firmalarımızdan biri olan General Mobile’ın başkanı Sebahattin Yaman önemli açıklamalarda bulundu. Yaman tarafından yapılan açıklamalardan biri ise ülkemizin en fazla satılan 3 yerli  üretim telefonundan biri olduklarını açıkladı.




“Yerli bir marka olarak Türkiye’de teknoloji geliştiren General Mobile, bugün yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış durumda. General Mobile dünyanın önde gelen mobil teknoloji şirketleri ile ortak çalışarak 33 ülkede faaliyet gösteriyor. İhracat yaptığı bazı ülkelerde kısa sürede ilk 5 markadan biri olma başarısını gösteren General Mobile, yaklaşık 50 milyon TL tutarında ihracat ile 2017 de toplam satışlarının yüzde 15’ini yurt dışı pazarlardan elde etti” dedi.

General Mobile  AR-GE’ye 30 Milyon Lira harcayarak bu konuda büyük adım atarak bölgesinin eni iyisi olma yolunda ilerliyor. Türkiye’nin bölgesinde teknoloji  devi olması için çalıştıklarını ifade eden Yaman, şunları söyledi:



“Bugün bin 257 çalışanıyla dünya liderliği yolunda ilerleyen şirketimiz, yıl sonuna kadar bin 500 çalışana ulaşmayı hedefliyor. 2016 yılından kurulan Ar-Ge Merkezi ile yerli tasarım ve üretim alanında çalışmalar yürütüyoruz. Ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyoruz. Türkiye’nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarla teknoloji geliştirmek ve ihraç etmekten geçiyor. Bunu gerçekleştirebilmek için ise inovasyon ve Ar-Ge’nin önemi elbette çok büyük. Dijital dönüşümle birlikte ülkemizde de Ar-Ge çalışmaları ivme kazanıyor. Bunun yaratacağı katma değer, Türkiye’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacaktır. Ar-Ge çalışmalarımıza 2017 yılında yaklaşık 15 milyon TL yatırım yaptık ve 2018 sonu itibarıyla ise yaklaşık 30 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ar-Ge Merkezimizde yılda en az 2 yeni model üretiyoruz” dedi.

Kaynak:http://www.teknokulis.com/haberler/guncel/2018/08/25/yerli-cep-dunyayi-konusturacak

 


Share.

About Author

Leave A Reply