iOS 12 Güncellemesi ile iPhone'lara 15 Özellik Gelecek - herevde.net

iOS 12 Güncellemesi ile iPhone’lara 15 Özellik Gelecek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

iOS 12 ile birlikte iPhone’lara dikkat çekici 15 özellik geliyor.

Apple cihazlarına gelecek olan iOS 12 güncellemesi, iPhone’lara çok ciddi performans artırması sağlayacak. iPhone’lara gelecek olan yeni iOS sürümü performans dışında daha fazla özellik sunacak sunacak.

Apple’ın yeni iOS sürümünü, iPhone’nun yeni modellerini tanıtılacağı lansmanda tanıtılması bekleniyor. Apple’ın Eylül ayında yapacağı lansman merakla bekleniyor. 

iOS 12’nin en iyi 15 özelliği;
iOS 12 Güncellemesi ile iPhone'lara 15 Özellik Gelecek

iOS 12 Güncellemesi ile iPhone’lara 15 Özellik Gelecek




1- iOS 12 ile birlikte neredeyse tüm iPhone modellerinin performansı ciddi şekilde artacak. Yapılan test işlemlerinde iPhone 6S’te uygulama açılışlarında %40 daha iyi performans alındı.

2- iOS 12, kamera uygulamasının performansını da artırıyor. Öyle ki; iOS 12 ile birlikte %70 daha hızlı fotoğraf çekebileceksiniz. Sistem genellikle pil ömrünü korumanıza yardımcı olacak şekilde güç kullanacak.

3- iOS 12, çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi için ARKit 2 ile birlikte geliyor. En güzel yanı ise AR oyunlarını ortak bir sanal ortam görebilen birden fazla kişiyle oynayabilirsiniz.

4-  iOS 12 ile yalnızca artırılmış deneyimini geliştirmekle kalmıyor, paylaşmayı da kolaylaştırıyor. Apple, paylaşım için optimize edilmiş ancak harika 3D grafik ve animasyonlara sahip yeni bir dosya biçimi oluşturmak için Pixar ile birlikte çalıştı.




5-Measure olarak adlandırılan yeni bir iOS 12 uygulaması, artırılmış gerçeklik kullanarak mesafeyi ve uzunluğu ölçmenizi sağlar. Telefonunuzun kamerasını ölçmek istediğiniz yere doğrultun, ardından bir ölçüm oluşturmak için parmağınızla bir çizgiye dokunup sürükleyin. Measure uygulaması fotoğrafların boyutunu ve diğer dikdörtgen görüntüleri otomatik olarak algılayabilir.

6- Apple’ın Fotoğraf uygulaması, iOS 12’de güzel bir destek oluyor. Yeni bir “For You” sekmesi, geçmiş yıllarda o gün çektiğiniz fotoğrafları veya fotoğraflarınıza uygulanabilecek bazı Apple efektlerini görmenizi sağlar.  iOS 12, fotoğraflarınızda hangi arkadaşların olduğunu tespit edebilir ve bu fotoğrafları onlara göndermeyi teklif edebilir.

7- Apple, Siri’yi “Siri Shortcuts” adlı yeni bir özellik ile iOS 12’de daha güçlü yaptı. Siri’ye, komutlar veya kısa yollar oluşturabilirsiniz böylece Siri’ye “Fıkra anlat” gibi bir cümle söyleyerek, fıkra anlatmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu anlatacağı fıkrayı öğretmeniz gerekmektedir.




8- Apple, iOS 12 ile Finans uygulamasını yeniden elden geçiriyor ve tasarımını güncelliyor. İOS 12’de, Apple News ile entegrasyon sayesinde bu hisseler hakkında ilgili haber başlıkları alacaksınız.

9- Apple CarPlay’i destekleyen bir arabanız varsa, iOS 12, ilk kez Google Haritalar ve Waze dahil olmak üzere üçüncü taraf navigasyon uygulamalarına destek sağlar.

10- iOS 12 ile birlikte bildirimlerde büyük bir yenilik geliyor. Artık belirli bir uygulamaya ait bildirimler tek bir bildirim kartında toplanıyor.

11- iOS 12 ile birlikte hayatımıza girecek Screentime uygulaması, kullanıcıların iPhone ya da iPad kullanım alışkanlıklarını kontrol etmesine yardımcı olacak ve gerekli gördüğü halde bazı sınırlamalar ekleyebileceksiniz.




12- Bir önceki özellikte de belirttiğimiz gibi ‘uygulama sınırlamaları’ akıllı telefon kullanım alışkanlıklarınızı kontrol altında tutmanıza imkan tanıyacak. Örneğin, Instagram’da günde sadece bir saat harcamak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Ebeveynler, çocuklarına her zaman erişebilmeleri için eğitimsel uygulamalara sahip olmaları durumunda, kategorilerine veya bireysel uygulamalarına göre sınırlar koyabilirler.

iOS 12 Güncellemesi ile iPhone'lara 15 Özellik Gelecek

iOS 12 Güncellemesi ile iPhone’lara 15 Özellik Gelecek

13-Apple, Animoji özelliğini iOS 12’de bir üst seviyeye taşıyor. Artık, Memoji olarak adlandırılan, cilt tonlarını, çiller, saç stilleri, kafa şekilleri, göz renkleri, kaşlar ve daha fazlasını seçerek kişiselleştirilmiş bir Animoji yaratabileceksiniz. Hayallerinizdeki Animoji’yi (veya kabuslar) yapabileceksiniz.




14-Apple temel olarak Snapchat uygulamasında gördüğümüz bir çok özelliği kendi Messages uygulamasını yaptı. Artık Messages uygulamasını kullanarak gönderdiğiniz fotoğraflara çıkartmalar, metinler ya da efektler ekleyebilirsiniz.

15- Grup görüntülü görüşme özelliğine önem veriyorsanız, FaceTime ile 32 kişiye kadar eşzamanlı katılımcıyı destekleyebilen “Grup FaceTime” ın tanıtımıyla iOS 12’de büyük bir yükseltme gerçekleştiriyor. Ayrıca, FaceTime’larınıza çıkartmalar, filtreler ve Animoji ekleyebilirsiniz. Ne yazık ki, iOS 12 başladığında hazır olmayacak – yeni özellik ile yıl içinde bir güncelleme bekleniyor.




Kaynak: https: //www.businessinsider.com/apple-ios-12-best-features-iphone-2018-8#6-apples-photos-app-is-getting-a-nice-boost-in-ios- 12-a-yeni-you-tab-you-see-fotoğraflar-you-sürmüştür-o-gün-in-geçmiş yıllarda sağlar için-veya-bazı-elma yapımı etkiler yani-could-be- uygulanan-to-your-p


Share.

About Author

Leave A Reply