Kurumsal Firmalar ve Resmi Kurumlar Yerli Yazılıma Geçiyor

Kurumsal Firmalar ve Resmi Kurumlar Yerli Yazılıma Geçiyor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yerli işletim sistemimiz olan Pardus’a kurumsal firmalarımız geçiş yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Albayrak Medya Grubu, olduğu açıklamada yerli yazılım olan Pardus’a geçiş yapacağını duyurmuştu. Şimdi ise resmi kurumlarda yerli yazılıma geçiş yapmaya başlayacaklar.

Ülkemizde bulunan bir çok kurum veya kurumsal firmalar yerli üretime destek amaçlı yerli yazılım olan Pardus’a geçiş yapıyor. Yerli yazılıma destek konusunda Yeni Şafak gazetesinin ardından, resmi kurumlar da milli yazılıma geçişi tercih ediyor. Yerli işletim sistemi olan Pardus’u ticarileştirmek için çalışan HAVELSAN, gönül rahatlığıyla yerli yazılıma geçiş yapacağını açıkladı.

HAVELSAN, tarafından yapılan bu hamle milli yazılıma büyük destek olarak görünmektedir. HAVELSAN, tarafından yapılan bu hamle kamu ve belediyelerde yerli yazılımın kullanılabilmesi için geliştirilecek. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay yapmış olduğu açıklamayla ”Ürünü önce biz kullandık, şimdi kamu kurumlarına öneriyoruz. Belediyelerin yanı sıra, bankacılık, enerji gibi kritik altyapılarda mutlaka millileştirilmiş yazılımımız kullanılmalı.” açıklamasında bulundu.

Yerli işletim sistemine ilk ve en kapsamlı geçiş yapan Kahramanmaraş Belediyesi oldu. Kahramanmaraş Belediyesi,  2 bin bilgisayarını yerli işletim sistemi ile güncelledi.

Kaynak: https://shiftdelete.net/resmi-kurumlar-pardus-icin-hazirliklaria-basladi

Share.

About Author

Leave A Reply